Kies voor een mooie toekomst in de techniek

Megens kijkt graag verder dan vandaag. De komende jaren zijn er heel veel monteurs elektrotechniek nodig in de regio. Wij willen graag een actieve rol spelen in de opleiding van deze mensen. Daarom is er bij Megens ieder jaar plaats voor een aantal bbl-studenten. Dit jaar zijn dat Paul, Gijs en Danny. Zij volgen deze beroepsbegeleidende leerweg op mbo-niveau. Een mooie manier om werken en leren te combineren.

Wat is een bbl-student

De afkorting bbl staat voor beroeps begeleidende leerweg. De nadruk binnen de opleiding ligt op het werken in de praktijk. Want: door zelf te doen en te ervaren leer je het meest. Om een bbl-opleiding te kunnen volgen moet je minimaal 16 jaar oud zijn en je moet een baan hebben bij een erkend leerbedrijf zoals Megens.

Met de handen werken en lekker bezig zijn

Onze bbl’ers zijn in augustus gestart bij Megens. Intussen hebben ze er al heel wat werkuurtjes opzitten en draaien ze lekker mee. Paul vertelt: “Ik kan hier lekker met mijn handen werken. Leren is prima, maar ik wil gewoon niet te lang stilzitten. Dat past niet bij mij. Op deze manier kan ik verder leren zonder dat ik iedere dag naar school hoef.”

Werken en leren combineren

Tijdens de opleiding elektrotechniek gaan de studenten één dag per week naar school. Hier krijgen ze theorievakken zoals veiligheid, materiaalleer en tekenen. Het geleerde wordt meteen in de praktijk gebracht op de vier overige werkdagen. De studenten hebben bij Megens allemaal een vaste, ervaren collega als begeleider, bij wie ze met al hun vragen terecht kunnen. Zo worden ze in het werkveld klaargestoomd om straks helemaal zelfstandig aan de slag te kunnen.

Iedere dag is anders op de bouw

“Er is nooit een dag hetzelfde op de bouw. Als er iets misgaat, moet je het uitzoeken waar het probleem zit. Je kunt niet zomaar door.” zegt Gijs. “Er is altijd wel iets dat anders is dan in de schoolboeken staat. Dat maakt het werk ook lekker gevarieerd.”

De techniek heeft de toekomst

Gelukkig wordt de technieksector steeds meer op waarde geschat. En terecht! Want onze maatschappij kan niet zonder deze handige jongens. Dat zie je ook terug in hun salaris. Een dertigjarige die op mbo-niveau in de elektrotechniek werkt, verdient tegenwoordig hetzelfde of zelfs meer dan zijn collega met een hbo-diploma! Paul zegt: “Geld verdienen is natuurlijk fijn. Maar het leukste aan werken bij Megens is de gezelligheid. We hebben elke dag veel plezier met elkaar!”

Toekomstplannen

Danny wil na zijn opleiding graag bij Megens blijven werken. Of misschien doorgroeien in de beveiligingstechniek. Paul wil ook blijven leren. Misschien gaat hij een specialisatie doen? Domotica vindt hij erg interessant. En Gijs wil na deze opleiding door naar niveau 4. Onze bbl’ers hebben ambitie!

De voordelen van een bbl-opleiding

Zie jij het ook wel zitten om werken en studeren op deze manier te combineren? Hier zijn alle voordelen nog eens op een rijtje:

  • Je werkt, maar ondertussen haal je ook een diploma
  • Je opleiding wordt betaald
  • Er zijn heel veel mogelijkheden om door te groeien
  • Je wordt persoonlijk begeleid door je leerbedrijf
  • Tijdens je opleiding krijg je al een arbeidscontract
  • Je krijgt meteen salaris

Heb je interesse om tijdens je bbl-traject bij ons te komen werken?
Mooi! Je bent van harte welkom!