Service & Onderhoud

Met periodieke inspecties en goed onderhoud houden we installaties ook ná oplevering veilig en betrouwbaar. Periodieke inspecties dragen bij aan hogere kwaliteit en veiligheid van de installatie. Daarnaast zorg je met systematisch onderhoud voor een veilige werkomgeving en voldoe je zo aan de wet- en regelgeving. Het inschakelen van Megens als onafhankelijk inspecteur voorkomt bedrijfsblindheid, brandgevaar en ongevallen.

Megens werkt met vakbekwame, gekwalificeerde technici. Onze medewerkers worden continu bijgeschoold en zijn up-to-date van de laatste ontwikkelingen. Bij storingen staan wij 24 uur per dag klaar voor onze klanten.

Onze inspecties
Binnen elektrotechniek zijn afspraken over veiligheid, inspecteren, installatievoorschriften en werkvoorschriften heel belangrijk. Daarbij zijn normen onmisbaar. Wij kennen verschillende vormen van onderhoud en keuringen: NEN 3140 (laagspanning)/ Scope 8 (elektrische veiligheid), Scope 10 (brandrisico), Scope 12 (zonnepanelen-installaties) en thermografische inspectie.

Elektrische veiligheid: NEN 3140 / Scope 8
NEN 3140 is de norm die alle relevante eisen bevat voor bedrijfsvoering van laagspanningsinstallaties. NEN 3140 is van toepassing op installaties en apparatuur tot een normale spanning van 1000 Volt wisselspanning en 1500 Volt gelijkspanning. Mocht er toch een ongeval of calamiteit plaatsvinden, dan toont het inspectierapport van Megens – dat nodig is voor arbo en verzekeraar – de kwaliteit en veiligheid van installatie en gereedschappen aan. De inspectie levert vaak ook aanbevelingen op voor zuiniger energieverbruik. Want duurzaamheid staat bij Megens altijd voorop.

SCIOS

Scope 8 is een nieuwe certificatieregeling waarin eisen worden gesteld aan het kwaliteitsbeleid, de voorbereiding, uitvoering en registratie van inspecties, opleidingen en klachtenafhandeling.

Zowel de Scope 8 als de NEN 3140 inspectie voldoen aan alle gestelde eisen. Met een Scope 8 inspectierapport wordt aangetoond dat de installatie verantwoord is gecontroleerd. Wanneer je jouw installatie door een gecertificeerd bedrijf laat inspecteren, ben je ervan verzekerd dat de alles op hoog niveau is uitgevoerd. Megens beschikt over de vereiste ervaring, kunde en apparatuur om een periodieke, verplichte NEN 3140 / Scope 8 inspectie uit te voeren.

Brandrisico: Scope 10
Wist je dat de meeste branden ontstaan door onveilige situaties in elektrische installaties? Een Scope 10 inspectie is een gestandaardiseerde veiligheidsinspectie gericht op brandrisico. Deze is gebaseerd op de NTA 8220 en is in samenwerking met de elektrotechnische brancheorganisaties en de verzekeringsbranche ontwikkeld. Megens beschikt sinds 2018 over gecertifieerde medewerkers die jouw keuring kunnen verzorgen.

Thermografische inspectie
Met thermografische inspecties brengen we temperaturen in kaart. Met behulp van een warmtebeeldcamera (infrarood) worden temperatuurverschillen zichtbaar gemaakt. De beelden maken problemen in technische verdelers en besturingskasten zichtbaar. Megens heeft hiervoor alle ervaring, kennis en apparatuur in huis om deze inspectie bij jou te doen.