Zonnepanelen installeren: bij Megens Elektrotechniek staat veiligheid voorop

Zonnepanelen installeren: bij Megens Elektrotechniek staat veiligheid voorop

Uit onderzoek van de arbeidsinspectie blijkt dat er bij 70% van de projecten waar zonnepanelen geïnstalleerd worden, niet veilig gewerkt wordt. Er is enorm veel vraag naar zonnepanelen, maar dit mag nooit leiden tot werken onder druk en onveilige werksituaties. In dit blog vertellen we je graag hoe wij hiermee omgaan.

Onze werkvoorbereider is een professional

Het installeren van zonnepanelen vereist specifieke kennis en expertise. Het is daarom belangrijk om iemand in te schakelen die ervaring heeft met zonnepaneelinstallaties. De werkvoorbereider kijkt per project welke veiligheidsvoorzieningen er nodig zijn en garandeert dat deze ook aanwezig zijn. Daarnaast adviseert hij welke zonnepaneelsysteem voor dat betreffende project het best toegepast kan worden.

Voordat we de zonnepanelen installeren, bekijkt de werkvoorbereider op locatie of de constructie van het dak geschikt is voor een zonnepaneleninstallatie. Bij installatie vanaf 50 panelen laten wij een constructieberekening maken door een constructeur.

Veilige bekabeling kan tegen een stootje

Het is belangrijk om veilige elektrische bekabeling te gebruiken bij het aansluiten van de zonnepanelen op het elektriciteitsnetwerk. De bekabeling moet goed geïsoleerd zijn en worden beschermd tegen weersinvloeden en beschadigingen.

Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn verplicht voor onze monteurs

Bij het installeren van zonnepanelen moeten installateurs persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) zoals veiligheidsharnassen, antislipschoenen en helmen dragen. Dit vermindert het risico op vallen en letsel tijdens het installatieproces. Daarnaast maken ze gebruik van steigers en elektrische liften om de zonnepanelen veilig en moeiteloos omhoog te brengen.

Elektrische veiligheid: wij weten waar we over praten

Tijdens de installatie zorgen de installateurs ervoor dat de zonnepanelen correct worden geaard om het risico op elektrische schokken te verminderen. De omvormer moet goed aangesloten worden en we volgen de juiste procedures voor het aansluiten op het elektriciteitsnetwerk.

 

De belangrijkste factor: goed opgeleide medewerkers

Mark en Timo werken bij Megens Elektrotechniek en installeren zonnepanelen. Zij vertellen over hun werk: “Het plaatsen van zonnepanelen is iedere dag weer een mooie klus. Wij merken eigenlijk niets van de drukte op de markt, want wij werken niet op basis van het aantal gelegde zonnepanelen. We krijgen de tijd om iedere klus gewoon netjes en goed op te leveren. Het is nooit haastwerk.”

“We werken in een hecht team aan kleine en grote projecten. Dat is fijn voor de afwisseling. Je verdient bij Megens Elektrotechniek een prima salaris. En het contact met de klanten maakt het werk nog leuker. En we werken mee aan een duurzamere wereld. Dat is toch hartstikke mooi?”

Vacature monteur zonnepanelen: kom ook werken bij Megens Elektrotechniek

Spreekt onze manier van werken je aan? Zie jij het wel zitten om met Mark en Timo op pad te gaan? Maak dan snel een afspraak voor een kennismakingsgesprek.