Ontdek het comfort van domotica

Domotica is het slimmer maken van een pand door middel van technische installaties. Een andere benaming is gebouwbeheersysteem of smart homes. Het zijn handige technische snufjes, die het leven gewoon een stukje gemakkelijker maken. Precies wat Megens Elektrotechniek zo belangrijk vindt.

Comfort op de werkvloer

Veiligheid en gemak gaan wat ons betreft altijd hand in hand. Een technische installatie moet natuurlijk altijd aan de hoogste eisen voldoen. Maar daarnaast moet het voor de gebruiker gemakkelijk te begrijpen en te bedienen zijn. Zodat de installatie de gebruiker écht van dienst is en het een meerwaarde wordt voor het pand.

Voorbeelden van domotica:

  • Een alarminstallatie die zelf de verlichting inschakelt bij alarm.
  • Een deur die automatisch opengaat als je ervoor staat.
  • Zonwering die vanzelf naar beneden gaat wanneer de zon schijnt.
  • Temperatuursensors op verschillende plaatsen in het pand die de verwarming en/of airconditioning bedienen.

Megens maakt domotica nog slimmer

Allemaal ontzettend handig, maar wij gaan daarin graag nog een stapje verder. Want als het even kan, koppelen we de verschillende installaties aan elkaar, zodat ze samen nog slimmer zijn.

Wat dacht je van een alarminstallatie die bij het inschakelen automatisch alle verlichting uitdoet? Zo hoeft de laatste op kantoor nooit meer een rondje door het pand te maken om te checken of iedereen zijn licht heeft uitgedaan. Datzelfde systeem doet trouwens alle lichten áán op het moment dat er alarm is. Een inbreker zal zich snel uit de voeten maken…

De gebruiker staat centraal

Gekoppelde systemen zorgen dus voor extra veiligheid, maar dit mag nooit ten koste gaan van het gemak. Megens benadert domotica liever vanuit de gebruiker. Het inschakelen van de technische installaties moet een fluitje van een cent zijn. De handelingen moeten eenvoudig zijn en binnen een paar tellen uit te leggen aan een nieuwe gebruiker. Een app voor het gebruik van onze domotica moet supersimpel zijn. Dat is pas echt slim! Want technische hoogstandjes die niemand gebruikt, zijn natuurlijk zonde van de investering.

Ook de opdrachtgever ervaart comfort

Niet alleen de domotica zelf brengt comfort. Ook de goede samenwerking met Megens verloopt lekker soepel. Want ook hierin willen wij het de opdrachtgever gemakkelijk maken. Dat doen we door een uitgebreid voortraject van meedenken in oplossingen, een adviesplan in duidelijke taal en een precieze uitleg op maat. We willen er zeker van zijn dat een gebouweigenaar of aannemer precies weet welke mogelijkheden en keuzes er zijn en wat hij mag verwachten van onze slimme installaties. Pas daarna gaan we over tot installatie, keuring en oplevering.

Ben je benieuwd naar de projecten die we op onze naam hebben staan? Neem dan eens een kijkje bij onze referenties. We laten je met trots zien waar we met ons team van vakmensen met veel plezier aan gewerkt hebben. Staat jouw slimme project straks ook in dit mooie rijtje?