Megens Elektrotechniek je duurzame partner in de bouw

Duurzaamheid en technologische vooruitgang strijden steeds vaker om voorrang. Gelukkig weten wij met meer dan 40 jaar ervaring dat dit ook heel goed samen kan gaan. Megens Elektrotechniek heeft een unieke positie verworven door een combinatie van deskundigheid, innovatie en een oprechte wens om duurzaam te ondernemen. Als veelzijdig bedrijf bieden wij niet alleen kwalitatieve diensten aan zowel particulieren als bedrijven, maar zetten we ons ook actief in voor een betere toekomst.

Een integrale benadering: meedenken, een duurzame elektrische installatie én energie-advies

Eén van onze sterke punten is de integrale benadering van projecten, waarbij wij vanaf het begin nauw samenwerken met bouwteams. Door ons al vroeg in het bouwproces bij het project te betrekken, kunnen we met bouwkundige en werktuigbouwkundige partners meedenken. Deze samenwerking leidt tot doordachte, duurzame oplossingen die alle partijen ten goede komen.

Van de installatie van verdeelkasten, verlichting in nieuwe of gerenoveerde panden tot de plaatsing van zonnepanelen en het aanleggen van datanetwerken: het dienstenpakket van Megens Elektrotechniek is zeer uitgebreid. Onze klanten variëren van particuliere huishoudens tot grote zakelijke projecten, zoals de schouwburg in Cuijk. Elk project behandelen we met dezelfde zorg en expertise. Ook voor service, onderhoud en mutaties mag je altijd een beroep op ons doen.

De samenwerking met onze dochterbedrijven Seef Beveiligingstechniek en Cequra Inspectie & Energieadvies is een mooie aanvulling op ons aanbod. Seef legt systemen voor brandbeveiliging, inbraakbeveiliging en camerabewaking aan. Daarnaast kan Cequra een aanvullende dienst leveren: het bieden van deskundig energieadvies om een pand energie-efficiënter te maken.

Een visie gericht op duurzaamheid

Bij Megens Elektrotechniek vormt duurzaamheid niet alleen een deel van onze visie, het is de kern van alles wat we doen. Onze toewijding gaat verder dan alleen het installeren van energiebesparende systemen. Wij omarmen het principe van circulair ondernemen met volle overtuiging. Dit betekent dat we ons altijd inzetten om de levensduur van producten en materialen te verlengen. We dragen actief bij aan een economie waarin het minimaliseren van afval en het hergebruik van grondstoffen centraal staat. Onze projecten zijn daarom niet alleen gericht op het leveren van topkwaliteit aan onze klanten, maar ook op het waarborgen van een positieve impact op het milieu.

In de praktijk betekent dit dat wij kiezen voor methoden en materialen die duurzaamheid bevorderen. Waar mogelijk, wordt bouw- en installatiemateriaal gerecycled en opnieuw gebruikt. We gaan zorgvuldig om met onze bronnen en stemmen onze bedrijfsprocessen af op principes die bijdragen aan het verkleinen van onze ecologische voetafdruk. Door samen te werken met leveranciers en partners die deze waarden delen, versterken we het netwerk van duurzaam ondernemen binnen onze sector. Hierdoor kunnen we een toonaangevende rol spelen in de transitie naar een meer circulaire en duurzame bouwsector.

Megens Elektrotechniek investeert in de toekomst

Wij zijn vastbesloten om voorop te blijven lopen in de energietransitie. Megens Elektrotechniek is steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor het genereren en opslaan van energie. Daarnaast zetten wij ons in voor het opbouwen van duurzame relaties met onze klanten en het ondersteunen van de lokale economie door regionaal te ondernemen. Voor onze medewerkers betekent dat vaak een korte reistijd en het versterkt de betrokkenheid bij de lokale gemeenschap.

Als erkend leerbedrijf investeren wij ook in de toekomst door jonge mensen op te leiden in de elektrotechniek. Veel stagiaires kiezen ervoor om na hun opleiding bij ons of bij een van onze dochterondernemingen aan de slag te gaan. Daar zijn we blij mee, want we hebben al veel jong talent aan ons team toe mogen voegen.