De toekomst van elektrisch rijden

De energietransitie in onze samenleving is in volle gang. Het is een hot topic, zowel in het bedrijfsleven als bij particulieren. We móeten met zijn allen schoner en duurzamer gaan leven, door slim met onze bronnen om te gaan. Elektrisch rijden is er daar een goed voorbeeld van.

Megens laat zien hoe het anders en beter kan

Al jarenlang zet Megens bewust duurzame stappen. Zowel in de eigen bedrijfsvoering als in de uitvoering van onze projecten. Uitgangspunt is altijd de vraag: Hoe kan het beter, zonder verlies van comfort?

Mobiliteit is daar een mooi voorbeeld van. Wij mensen verplaatsen ons nogal graag: naar het werk, de supermarkt en school bijvoorbeeld. Lopen en fietsen zijn de meest milieuvriendelijke opties, maar lang niet altijd haalbaar. Het openbaar vervoer kan een alternatief zijn, maar het brengt je bijna nooit precies op de plaats van bestemming. Dat nadeel zorgt ervoor dat we toch graag de auto nemen. Daarom maakt Megens elektrisch rijden makkelijk en voordelig.

De voordelen van elektrisch rijden ten opzichte van rijden op benzine

Elektrisch rijden is milieuvriendelijker. Punt. Vaak is dat ook de belangrijkste reden om over te stappen naar deze manier van rijden. Maar er zijn veel meer voordelen:

  • De kosten per kilometer liggen lager als je het vergelijkt met rijden op benzine of diesel.
  • Elektrische auto’s zijn stiller dan brandstofauto’s.
  • Ze hebben minder bewegende onderdelen en daardoor is er minder kans op hoge onderhoudskosten.
  • De directe trekkracht zorgt voor een sportieve rijervaring.
  • De technologie van accu’s ontwikkelt zich snel, wat leidt tot betere prestaties en een grotere actieradius.
  • En toch ook handig: de parkeerplaatsen voor elektrische auto’s zijn vaak gunstig gelegen!

Megens installeert en faciliteert een nieuwe generatie laadpalen

Megens is mede-eigenaar en dealer van ConnectNed, een samenwerkingsverband van erkende en zelfstandige installatiebedrijven, die zich richten op duurzame energieoplossingen. ConnectNed levert een actieve bijdrage aan de energietransitie voor zowel bedrijven als particulieren.

Daarom werkt Megens met de nieuwste generatie laadpalen, die méér kunnen dan alleen maar laden. Staat je elektrische auto aan de laadpaal en is de accu helemaal vol? De nieuwste auto’s kunnen dan energie terugleveren en onze laadpalen zijn daar al geschikt voor. Een dubbel duurzame oplossing!

Slimme laadpalen communiceren met elkaar

Wil je meerdere laadpalen plaatsen op je parkeerterrein? Maar ben je ook bang dat dit te veel vraagt van de hoofdaansluiting van je bedrijfspand? Weet dan dat onze laadpalen met je meedenken. Zo wordt de energie verdeeld over de palen die op dat moment de meeste stroom nodig hebben. De laadpalen staan namelijk in contact met elkaar om samen optimaal te kunnen werken. Deze loadbalancing zorgt ervoor dat alle auto’s opgeladen worden, zonder dat er een energietekort optreedt in het bedrijfspand.

Hoe snel kan Megens laadpalen leveren?

Snel. Wij snappen namelijk dat als je die keuze eenmaal gemaakt hebt, je graag meteen overgaat tot uitvoering. Als particulier kun je binnen twee weken een laadpaal in je voortuin of tegen de gevel hebben. Voor bedrijven geldt dat we binnen diezelfde termijn samen aan tafel zitten om alle wensen en mogelijkheden in kaart te brengen, om de uitvoering daarna zo snel mogelijk te starten.

Je kunt bij Megens terecht voor advies en installatie van laadpalen en het afsluiten van abonnementen met een laadpas. Ook voor onderhoud of bij storing kun je ons altijd bellen.

Meer lezen over slimme laadpalen of direct een offerte aanvragen? Dat kan hier: