Wat doet een monteur nou eigenlijk?

Ja, hij bouwt en onderhoudt technische installaties. Dat snapt iedereen. Maar eigenlijk zegt dat niet zoveel. Bij Megens Elektrotechniek hebben we verschillende soorten monteurs, met ieder hun eigen werkzaamheden. En daar vertellen we je graag wat meer over.

Monteur projecten

Samen met collega’s werken aan grote projecten in de utiliteitsbouw. Dat doet een monteur projecten bij Megens. In opdracht van de gebouweigenaar of een aannemer werken we samen met andere disciplines aan panden die geen woonbestemming hebben.

Zo waren we betrokken bij de renovatie van het Rabobank kantoor aan het Keizer Karelplein in Nijmegen. En deden we de technische installaties van de Schouwburg in Cuijk. Ook mooie nieuwbouwprojecten staan op onze naam. Bij KOMBI Bouwmaterialen in Uden bijvoorbeeld, zijn alle installaties door onze monteurs opgeleverd. In de utiliteitsbouw is het belangrijk dat je heel precies kunt werken, omdat bijna alles zichtwerk is. We vinden het belangrijk dat het installatiewerk netjes uitgevoerd wordt. Naast het installeren, is de monteur ook verantwoordelijk voor het testen en keuren van de geplaatste techniek. De complexe installaties kunnen technisch best een uitdaging zijn, maar het geeft enorm veel eer van je werk als alles veilig werkt.

Servicemonteur

Hou je van afwisseling en werk je graag zelfstandig? Dan zou de baan van servicemonteur jou op het lijf geschreven zijn: iedere dag op pad naar 4 of 5 adressen voor onderhoud, uitbreiding van een bestaande installatie of een storing. Het materiaal verzamelt de monteur ’s morgens als hij op kantoor een kop koffie komt drinken. Op zijn iPad bekijkt hij dan alvast waar hij die dag heen gaat en wat hij daarvoor nodig heeft. Dat werkt ontzettend handig!

Net als alle andere monteurs heeft hij een auto of busje van de zaak. Dat is eigenlijk zijn eigen rijdende tokootje. Op ieder adres wacht weer een nieuwe opdracht, die elke keer om een andere aanpak vraagt. Een baan als servicemonteur bij Megens geeft je enorm veel afwisseling, vrijheid en zelfstandigheid.

Monteur woningbouw

De werkdag  van een monteur woningbouw start om 7.00 uur met koffie en het doorspreken van de dag en de werkzaamheden. Daarna is het tijd om met collega’s richting het bouwproject te gaan. De reistijd is over het algemeen lekker kort, omdat Megens regionaal onderneemt: zo ongeveer in de driehoek Venlo-Den Bosch-Nijmegen.

We werken aan grotere bouwprojecten, zoals bijvoorbeeld Plan Hoenderpark in Ottersum, waar 35 woningen worden gebouwd. Tijdens de opbouwfase bestaat het meeste werk uit het aanleggen van leidingen. Maar in de afbouwfase is een monteur bezig met het aanleggen van veel verschillende installaties. Denk aan wandcontactdozen, schakelaars, lichtpunten, de meterkast, het plaatsen van zonnepanelen en omvormers. Een heel afwisselende job waarbij je als monteur van fundering tot deurbel betrokken bent.

Werken bij Megens Elektrotechniek

Lijkt een baan in de elektrotechniek je wel wat? Neem dan contact met ons op. We hebben plaats voor verschillende monteurs in ons gezellige team van vakmensen. Je bent altijd welkom voor een kennismakingsgesprek.

Werken bij Megens Elektrotechniek >