Megens helpt vakantiepark verduurzamen

Vakantie bij Meeussen heeft drie mooie vakantieparken waar je fijn kunt verblijven. Maar eigenaar William Meeussen zit niet stil: samen met Herberg Restaurant ’t Zwaantje in Mook heeft hij daar op het terrein vier boshotelkamers gerealiseerd en is hij in afwachting van de bestemmingsplanwijziging voor de bouw van nog acht boshotelkamers.

De luxe ingerichte boshotelkamers staan midden in het bos en ademen rust en ruimte. Een heerlijke plek om bij te komen, te ontspannen of juist ongestoord te kunnen werken. Want iedere boshotelkamer heeft een comfortabele werkplek en goede wifi. Een overnachting is natuurlijk inclusief lekker ontbijt en de hotelservice van ’t Zwaantje!

Maar daar ging eerst een heleboel werk aan vooraf.

Installatiewerk begint met een goed advies

Megens werd al snel in de arm genomen, om mee te denken over dit grote project. De boshotelkamers moesten zo energiezuinig mogelijk worden. Daarom werd volgens de BENG-norm gewerkt. Dat staat voor bijna-energieneutraal gebouw. Met de BENG-norm kun je onder meer berekenen hoeveel zonnepanelen een gebouw nodig heeft om zichzelf van energie te voorzien.

Uiteindelijk lag er een voorstel op tafel om twee dubbele laadpalen en 20 zonnepanelen te plaatsen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voor het aansluiten van de nieuwe laadpalen, de zonnepanelen en de benodigde meterkasten, was het noodzakelijk dat ’t Zwaantje een dag zonder stroom zou zitten. Best wel een ding voor een horecabedrijf dat eigenlijk 24/7 open is. Door het maken van goede afspraken én een hele strakke planning en voorbereiding liep dat uiteindelijk op rolletjes.

De uitvoering: een spannende dag

Van tevoren was er al 150 meter aan kabels getrokken, waren de meterkasten al uitgebreid en stonden de laadpalen al netjes in de grond. Er waren zelfs hotelgasten die hun auto aan de laadpaal legden, niet wetend dat ze nog niet aangesloten waren!

Op de grote dag zelf wist iedere monteur precies wat hij moest doen. William: “Mijn complimenten voor projectleider Stefan. Een fijn persoon, met wie we heel prettig samengewerkt hebben. Hij schakelt snel en denkt echt mee.”

En ondertussen wordt er ook al nagedacht over een volgende fase: het vervangen van oudere meterkasten en het plaatsen van nóg meer zonnepanelen op de vakantieparken.

De boskamers zijn klaar en worden al geboekt!

Intussen zijn de luxe boshotelkamers allemaal prachtig ingericht en is de familie Meeussen samen met Herberg Restaurant ‘t Zwaantje klaar om de eerste gasten te ontvangen. Maar niet voordat de buurt er heeft kunnen kijken tijdens een gezellige open dag.

Benieuwd naar de boshotelkamers van Vakantie bij Meeussen en Herberg Restaurant ’t Zwaantje? Kijk gezellig even binnen of boek meteen een nachtje weg!