Kom stage lopen in de techniek

Want de techniek is zo veelzijdiger dan je denkt! Neem nou Joey Thijssen: vierdejaars student aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hij loopt zijn afstudeerstage bij Megens en houdt zich bezig met het ontwerpen van KNX en domotica.

Stage lopen bij Megens

Joey is in november begonnen aan zijn stage van een half jaar. Inmiddels heeft hij zijn draai bij ons op kantoor wel gevonden.

“Ik studeer elektrotechniek met als differentiatie embedded system engineering. Kortgezegd leer ik kleine elektrische producten te ontwerpen. Denk aan een thermostaat of een camera. Door KNX kunnen de sensoren in dit soort apparaten met elkaar communiceren en kun je er een slim systeem van maken. Super interessant!”

Afstudeeropdracht in domotica

Voor Megens is Joey bezig met het programmeren van een microcontroller, die KNX-info kan opslaan. Hiermee geef je elektrische apparaten eigenlijk een soort geheugen. Zo kun je met één klik op de knop regelen dat je rolluiken de komende twee weken op dezelfde tijdstippen open en dicht gaan als de afgelopen twee weken. Een fijn gevoel als je bijvoorbeeld op vakantie gaat.

Joey heeft nog een paar maanden de tijd om een echt prototype te ontwerpen én te testen in de praktijk.

Werken en leren tegelijk

“Op school heb ik veel geleerd, maar het échte werk leer je toch in de praktijk”, zegt Joey. Daar loop ik tegen praktische dingen aan die ik op moet lossen. Gelukkig kan ik met alle technische vragen terecht bij Tom Verbeet. Hij is echt de KNX-expert! Hier op kantoor kan ik ook altijd bij mijn stagebegeleider Tom Wienhofen terecht. En bij mijn kamergenoten, want we zitten gezellig met zijn vieren bij elkaar.

Tussen de middag wandelen we vaak samen een stuk. Even lekker naar buiten en dan lunchen. Megens is sowieso een leuk bedrijf om te werken, want er worden vaak activiteiten georganiseerd. Ik ben al mee geweest met een bedrijfsuitje en we hadden een barbecue. Binnenkort is er een dartavond en iedere vrijdagmiddag is er de vrijmibo!”

De jeugd en domotica hebben de toekomst

Als Joey straks zijn diploma op zak heeft, wil hij zeker gaan werken in de domotica. Hij vindt het mooi om luxe voorzieningen te ontwerpen binnen een totaal systeem. Zijn ambitie is om uiteindelijk ook KNX-expert te worden. Daar zal waarschijnlijk in de toekomst ook genoeg werk in te vinden zijn.

Dat gaat je zeker lukken, Joey! De wereld van de techniek ligt aan je voeten.

Kom je ook stage lopen in de techniek?

Megens Elektrotechniek werkt samen met Sterk Techniekonderwijs. Stagiairs, leerlingen en studenten zijn altijd welkom. Ben jij gedreven en enthousiast? Neem dan gerust contact met ons op!